Prosvjed zbog dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića neće se održati na Trgu sv. Marka, kako su organizatori htjeli i najavili, jer je policija zabranila pristup prosvjednicima na Gornji grad, nego će biti na Trgu bana Jelačića.

Uoči prosvjeda, koji se održava u organizaciji Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i najavljen je za 10 sati, policijska vozila su zapriječila pristup Gornjem gradu Radićevom ulicom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zagreb: Na Trgu prosvjeduju protiv dolaska Aleksandra Vučića Reporter: Luka Negovetić

Posted by 24sata on 12. veljače 2018

Na Trgu se skupljaju sudionici skupa, članice Udruge i branitelji i izražavaju nezadovoljstvo zbog zabrane, a organizatori postavljaju binu i razglas.

Skup osiguravaju jake policijske snage i interventna policija, a tu je i posebno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova opremljeno kamerama za praćenje ovakvih događaja, koje stoji na ulazu u Radićevu ulicu.

Prosvjed organiziraUdruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Ograničen pristup Markovom trgu

Zagrebačka policija je priopćila kako je privremeno ograničila pristup Markovom trgu jer su procijenili kako je to potrebno po Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima. 

– S obzirom da se ova odluka odnosi i na sudionike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definirano Zakonom o javnom okupljanju u članku 14 – istaknuli su.
 

POSJET VISOKOG RIZIKA Aleksandar Vučić sletio je u Zagreb, kreće prema Kolindi

Udovice branitelja: Radi se o notornom četničkom zločinu

Podsjetimo, predsjednica udruge Rozalija Bartolić rekla je na konferenciji za novinare da organiziraju prosvjed pod nazivom “Istinom u budućnost”  jer smatraju da Hrvatska u Vučiću nema iskrenog i odgovornog sugovornika za rješavanje brojnih problema između dviju zemalja.

– Radi se o notornom četničkom zločincu, koji ni danas, u umivenoj formi, ne odustaje od velikosrpskih ideja. Radi se o nepresuđenom, nelustriranom i nepokajanom agresoru, koji je u vrijeme Domovinskog rata s oružjem u ruci kružio Lijepom našom, huškao na ubojstva, na progone, na komadanje i otimanje hrvatskog teritorija – rekla je Bartolić podsjetivši na Vučićev ratnohuškački govor u Glini 1995. godine.

MILAN BANDIĆ: “Vučića neće dočekati ustaše, jer u Zagrebu ustaša nema”

Predsjednik HVIDR-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić u petak je najavio da će HVIDR-a podržati prosvjed Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata povodom dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb. 

– HVIDR-a je uvijek bila uz naše roditelje i obitelji poginulih, nestalih i zatočenih pa će i ovom trenutku izraziti negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Aleksandra Vučića, jer ona mjerila i kriteriji koji su građeni kao posebna mjerila i kriteriji u pretpristupnim pregovorima Srbije i EU nisu ispunjeni. Niti u jednom detalju ili dijelu – rekao je Đakić.