Iako su se tijekom prve i druge sezone showa Big Brother na njegovo prikazivanje žalili čak i predstavnici crkvenih krugova, kao i tadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang zbog pušenja cigareta pred kamerama, 8. rujna 2006. s prikazivanjem je počela i treća sezona ovog realityja. 

Nagrada je povećana s milijun na milijun i petsto tisuća kuna no s kaznama se iznos smanjivao. Pobjednik treće sezone bio je Danijel Rimanić iz Zadra. 

BB: PRVA SEZONA Padali su, bježali preko ograde i čak piškili jedni po drugima

Osvojio je milijun i 250 tisuća kuna. Novac koji je dobio trošio je daleko od očiju javnosti. Kupio je stan u Zadru, a dio je dao roditeljima. 

Foto: RTL televizija

– Svi misle da je milja puno, a nije, brate. To ti ode brzo. Znaš kako su skupi stanovi po gradovima – objašnjavao je tada Danijel, zvan Cuni. Poslije završetka showa posvetio se fakultetskim obavezama na Višoj pomorskoj školi. 

– Big Brother mi je bila dobra odskočna daska koja mi je poslužila za sigurnost i temeljni kapital što nema svatko danas. Meni je to dobro došlo – rekao je u jednom intervjuu Cuni koji se u međuvremenu oženio i dobio dijete. Postao je i majstor roštilja pa je prije tri godine sa svojom ekipom daleko dogurao u natjecanju u roštiljanju.

Foto: RTL televizija

Tanja se seksala i pala sa šanka

Treća sezona pamti se po onome što su obožavatelji ovog showa dugo čekali. Riječ je o prvom seksu. Romansu u BB kući započeli su Tanja Jovanović Matić (31) i Ante Seljak Jakovčev

No to im ipak nije pomoglo da pobjede. Oni su prekinuli nakon završetka showa, a slastičarka je danas majka. Udala se za Dubrovčanina s kojim je dobila sina Maura (4). Tijekom showa kandidate i gledatelje nasmijavala je humorističnim izjavama. Nije znala što je PDV, a čudila se i pojmu ‘dijalekt’. Sestra blizanka plivačice Sanje Jovanović, poslije izlaska iz kuće se prijavila za Miss Kraljice Dalmacije gdje je postala prvom pratiljom odmah nakon Ines Španje. 

– Okrenula sam se vjeri, Bogu i Isusu. To mi daje mir i čini me sretnom – rekla je Dubrovkinja nedavno. 

Nakon realityja – brak

Violeta Halitaj i Nikša Kekezović koji su se upoznali u kući, svoju su ljubav okrunili brakom. Vjenčali su se 2012. nakon šest godina veze. Danas su u braku, žive u Splitu i imaju troipolgodišnjeg sina Jakova.

Screenshot RTL | Autor: Screenshot RTLFoto: Screenshot RTL

– Kad Jakov na televiziji vidi najavu ‘Big Brothera’, uvijek kaže ‘Tu ste se vi zaljubili’ – smije se Violeta, koja je došla živjeti u Dalmaciju nakon showa. Tamo je završila tečaj za vizažisticu i ubrzo dobila posao. Danas radi u beauty trgovini, a Nikša je nogometni trener u klubu Adriatic. 

Ostali kandidati zaboravljeni su ubrzo nakon završetka showa. Kandidati su bili Tomislav Šimićević, Yameisy Sanchez, Ana Vrdoljak, Zoran Stupa Ljubas, Lea Lemo, Simon Hamoui, Dragica Vulić, Mathias Gašparić i Romina Prar

Od finalista prva je kuću napustila Kubanka Yameisy koja je gledateljima bila simpatična zbog svog naglaska. 

Foto: RTL televizija