Vrijeme je da okrenemo novu stranicu. Nakon 15 godina igranja za reprezentaciju zahvalio sam se svima, rekao je Igor Vori (37) i tako objavio da odlazi u reprezentativnu mirovinu.

S Hrvatskom je osvojio olimpijsko zlato i broncu, svjetsko zlato, dva srebra i jednu broncu te dva europska srebra i jednu broncu.

– Mislim da je vrijeme za mlađi preuzmu stvari u svoje ruke. Ja ću im biti pomoć u bilo kojem trenutku, u bilo kojem smislu i siguran sam da će se hrvatski rukomet dizati i želim im svu sreću u tome – priča Vori o čijem doprinosu u reprezentaciji najbolje govore riječi jednog od bivših izbornika.

– Malo tko to zna, ali taj momak je dok sam ja bio izbornik gutao šaku tableta da bi uopće mogao igrati i zbog toga ga izuzetno cijenim – rekao nam je bivši izbornik Slavko Goluža jednom prilikom.

Pred Igorom je još jedna utakmica u reprezentaciji, ona sa Češkom u borbi za peto mjesto.

– Hoću li igrati? Ne znam, to morate izbornika pitati. Sutrašnja utakmica nema veze s vezom, ne donosi ništa. Ali, opet, bilo bi lijepo završiti s pobjedom zbog nekog našeg zadovoljstva. Znam da je sad teško svima… Od samog starta me malo smetalo što su svi mislili da smo već u finalu, igrači su bili pod strašnim pritiskom. No nakon Švedske i Bjelorusije smo pokazali strašan karakter, ali Francuska je jučer bila bolja – zaključio je Vori.

Luka Cindrić bio je jedan od najboljih naših igrača na ovo prvenstvu.

– Švedska nas je puno koštala. Igrali smo odličan rukomet, mogli smo i bolje, naravno, ali možemo biti zadovoljni. Protiv Francuske smo se borili, no oni su iskoristili našu crnu rupu i poslije je bilo teško. U drugom poluvremenu smo pokazali karakter i na to možemo biti ponosni. Čvrsti su u obrani, pokušali smo ići u širinu, dobro smo to i koristili u jednom dijelu utakmice… Jučer je presudila dekoncentracija, ispadale su nam lopte, radili početničke pogreške. U takvim utakmicama jedna lopta može puno značiti, puno utakmica imam u karijeri, ali jednostavno u tim trenucima glava ne sluša. Na poluvremenu smo se posložili, ali što se može – priča Cindrić kojeg čeka još utakmica za peto mjesto:

– Volio bih da i oni koji nisu puno igrali dobiju šansu i da s pobjedom odemo s turnira. Utakmica ništa ne znači i bit će se teško motivirati. Ponosan sam na sve u ovoj reprezentaciji, svi smo dali sve od sebe. Imamo budućnost i nadam se da ćemo već na idućem natjecanju biti bolji i boriti se za najviše. Naravno da se ova generacija može boriti za medalje. Imamo odlične igrače i stvarno vjerujem da reprezentacija ima budućnost. Pokazali smo da možemo sa svakim igrati – zaključio je Cindrić.

Tema: Europsko rukometno prvenstvo 2018.