Čuvena plaža Copacabana u brazilskom velegradu Rio de Janeiru u četvrtak navečer bila je poprište kaosa nakon što je među mnogobrojne turiste uletio osobni automobil ozlijedivši pritom veći broj osoba i ubivši jedno dijete.

Kako javlja Globo TV, prve informacije govore o poginulom djetetu te o najmanje 15 ozlijeđenih, uključujući i još nekoliko djece, a fotografije s mjesta događaja prikazuju djelatnike interventnih službi i prolaznike kako pomažu unesrećenima, od kojih neki izgledaju u prilično lošem stanju.

ATTENTION EDITORS - VISUAL COVERAGE OF SCENES OF DEATH OR INJURY. A vehicle that ran over some people at Copacabana beach is seen in Rio de Janeiro, Brazil January 18, 2018. According local media, the driver was detained. REUTERS/Sebastian Rocandio

Sebastian Rocandio / REUTERS

 

Do dramatičnog incidenta došlo je oko 20 sati po lokalnom vremenu, a zasad nema službenih informacija je li riječ o nesreći ili najmernom zalijetanju automobila.

Vozača su ubrzo nakon incidenta uhitili, a on je policiji navodno rekao da je za upravljačem dobio epileptički napad. Naknadno su u vozilu pronašli lijekove koje uzimaju epileptičari, no slijedi daljnje ispitivanje zasad neidentificiranog gospodina kako bi se u potpunosti otklonile sumnje u terorizam. Globo TV javlja da su na vozača odmah nakon incidenta nasrnuli prolaznici, no policija ih je spriječila da ga teže ozlijede.

Twitter