Home Hrvatska Home Preuredite dom prekrasnim samoljepljivim folijama

Preuredite dom prekrasnim samoljepljivim folijama

10
0

U potrazi ste za povoljnim i brzim načinom kako unijeti malo svježine u svoj dom ili pak u unajmljeni stan u kojem trenutno živite? Jedan od doista najjednostavnijih i najbezbolnijih načina kako preurediti svoj prostor uvođenje je malih izmjena koji će promijeniti njegov izgled za tren. Osim klasičnog makeovera pomoću boje, postoji još jedno korisno sredstvo kojim se možete poslužiti za brzu i učinkovitu preobrazbu. Riječ je o samoljepljivim folijama koje dolaze u različitim bojama, veličinama i uzorcima, a mogu učiniti čudo za vaš dom.

Foto: Poppy Talk

Foto: ikeahackers.net

Foto: A Joyful Riot

Samoljepljiva folija odlična je za oblaganje pozadine polica i ormara, njima možete osvježiti vrata svojih ormarića u kuhinji, kupaonici i hodniku, kao i površine stolića, stolova i stolica čime ćete ih ujedno i zaštititi od oštećivanja.

Foto: The Wardrobe Stylist

Ovim jednostavnim projektom možete udahnuti malo života u stari unajmljeni stan i preurediti otrcane komade namještaja. Praktična značajka samoljepljive folije je činjenica da se s lakoćom skida pa ju možete brzo zamijeniti ako napuštate stan ili ako vam dosadi odabrani stil.

Foto: nouvelleviehaiti.org

Foto: thevaultfiles.com

Foto: decordots.com

Folije s mramornim uzorkom trenutno su najpopularnija opcija jer izgledaju najprivlačnije, iznimno su fleksibilne i odlično pristaju svim prostorijama jer predstavljaju površine koje se lako čiste. Od ukrašavanja starog okvira za slike do preuređenja radne površine, mogućnosti uporabe samoljepljive folije s mramornim uzorkom doista su bezgranične.

Foto: lovegrowswild.com

Foto: The Wardrobe stylist

Foto: brepurposed.com

Foto: iheartorganizing.com

Foto: fleshroxon.com

Naravno, osim mramornog uzorka na tržištu se mogu naći i brojni drugi motivi pa tako postoje i imitacije materijala poput kamena i drva, ali i folije izražajnih boja i jakih grafičkih uzoraka. Romantičari se mogu odlučiti i za motiv cvijeća i zelenila, a postoje i najjednostavnija rješenja pune boje.

Prije nego krenete stavljati samoljepljivu foliju dobro očistite površinu na koju ćete ju lijepiti. Za tu namjenu poslužite se deterdžentom za pranje posuđa koji uklanja sve masnoće te poslije prebrišite sve sa suhom krpom. Dobro izmjerite površinu koju prekrivate te pravilno škarama odrežite potreban komad folije, pazeći pritom da na svakoj strani ostavite koji centimetar viška. Odlijepite dio zaštite s poleđine folije (ne cijelu), prislonite je na površinu te polako počnite ravnim komadom plastike prelaziti po površini kako biste istisnuli zarobljeni zrak. Postepeno odljepljujte zaštitu i lijepite samu foliju. Kada završite, skalpelom pažljivo odrežite višak. 

Foto: Make do and DIY

Foto: michaelsala.com

Foto: Pinterest

Kao i sve u našem domu, tako se i folija s vremenom troši što znači da će ju tu i tamo trebati i promijeniti. Bez brige! Postoji jednostavan način kako to možete izvesti, a sve što vam treba jest sušilo za kosu (sporija opcija) ili toplinski pištolj (brža opcija). Naime, pomoću topline možete ugrijati ljepilo koje drži papir pričvršćen za površinu te svoju foliju jednostavno odlijepiti.

Foto: abeautifulmess.com

Foto: Designrulz

Foto: fabricsandpapers.com

Foto: Pop Sugar

Foto: Buzz Feed

Foto: Monica Wants It

Foto: emmajeffswindowfilm.com

Foto: thepaintedhive.net

Foto: thepaintedhive.net

Foto: sandandsisal.com

Foto: Delightfully Tacky

Foto: decordig.com

Foto: Real Housemoms

Foto: woohome.com

Foto: i.shelterness.com

Foto: 7thhouseontheleft.com

 

Izvor: DesignRulz