Mark Lawrenson jedan je od najpoznatijih otočkih nogometnih novinara, a veću dugi niz godina svako kolo Premiershipa prognozira ishode utakmica.

Naravno, uvijek uz nekog gosta. Ovaj put iskoristio je susret Philadelphije i Bostona u Londonu te za pomoć zamolio hrvatskog reprezentativca Darija Šarića.

– Kao dijete sam igrao nogomet, volio sam Franka Lamparda i Stevena Gerrarda, ali najdraži igrač bio mi je Pippo Inzaghi – rekao je Dario Šarić.

Prije prognoze upitali su ga za nogometnu situaciju u Hrvatskoj.

– Nogomet je u Hrvatskoj najpopularniji sport. Imamo neke od najboljih nogometaša u povijesti te igre. Kad ste dijete, nogomet počinjete igrati na ulici, a kasnije u klubovima. I ja sam tako počeo. Kasnije sam se prebacio na košarku, no i danas pratim nogomet i više znam nogometaša nego NBA igrača. Tako je to kad odrastete u Hrvatskoj, nogomet vam je sve – rekao je Šarić.

Zatim je krenulo prognoziranje, kao što radi Romano Obilinović, poznatiji kao Žorž. Žoržovim rječnikom Šarić vidi kišu i rapsodiju golova na Anfieldu, White Hart Laneu i St. James Parku, dvojku k’o Dubai na West Ham, X u ‘šišku’ na Crystal Palace i Burnley…. Samo, tko je slušao Žorža, teško da se obogatio. Iako, svaki put tvrdi da će ‘kasa raditi cangr, cangr’, još niti jednom nije zazvonila. 

Tko zna, možda ćete s Darijom imati više sreće… 

Chelsea – Leicester 2-0

Crystal Palace v Burnley 1-1

Huddersfield v West Ham 1-2

Newcastle v Swansea 2-2

Watford v Southampton 2-0

West Brom v Brighton 1-0

Tottenham v Everton 3-1

Bournemouth v Arsenal 0-2

Liverpool v Man City 2-4

Man Utd v Stoke 1-0