Stipe Miočić (35) nije lajavac ili ‘trash talker’, prema suparniku uvijek pokazuje poštovanje, čak i ako tog poštovanja nema s druge strane.

Miran je čovjek o kojem nećete puno čuti sve dok na red ne dođe njegova borba. Zato UFC toliko i navija za Francisa Ngannoua (31), francusko-kamerunskog borca, koji je za njih nova velika stvar.

Čak su i kladionice zauzele taj stav, čim je UFC-ov Performance Institute objavio informaciju da Ngannou ima najsnažniji udarac u povijesti, Francis je postao veliki favorit te je koeficijent na njega od 1.30 do 1.60, a na Stipu od dva do 2.70.

TKO VISOKO LETI… Ngannou: Miočića mogu dobiti kad poželim, stiže pravi prvak

– Francis je veliki borac, iznimno je čvrst i bio je u ringu s nekim velikim borcima. Ali još se nije susreo s nekim poput mene – rekao je Stipe.

A do borbe je ostalo tek nešto više od tjedan dana, veliki spektakl i jedna od najiščekivanijih borbi u posljednjih nekoliko godina na rasporedu je 20. siječnja u Bostonu.

– Jedino što me iskreno zanima je da ostanem prvak, srušim rekord i nastavim pobjeđivati – dodao je Stipe, koji bi pobjedom protiv Ngannoua postao prvi UFC-ov teškaš u povijesti s tri obrane naslova.

POGLEDAJTE IH SVE Stipe i UFC šampioni: Johnson niži od Miočića 30 centimetara

To bi značilo i da je najveći u povijesti. Pogotovo kad se pogleda koga je sve pobijedio u karijeri. Padali su Junior dos Santos, Alistair Overeem, Fabricio Werdum, Mark Hunt, Gabriel Gonzaga, Roy Nelson…

Ngannou ima neke druge planove za Miočića. Doživljava ga tek kao borca koji za njega čuva pojas.

– Vrijeme je da se nešto uzbudljivo počne događati u UFC-u, toga nije bilo godinama. Ja sam tip koji će u potpunosti promijeniti teškašku diviziju – istaknuo je Francis.

Nije zaboravio opet napomenuti da Stipe sigurno 20. siječnja ostaje bez naslova.

– Da, rekao sam da je Miočić privremeni prvak jer mene nije bilo. Ja sam sad došao i naslov je moj – rekao je Francis.

VIDEO Stipe Miočić: Očito je da UFC navija da izgubim od Ngannoua

Stipe? Uglavnom svi žele znati kako će se suprotstaviti snažnom udarcu francusko-kamerunskog borca.

– Pa dobro, svi teškaši imaju snažan udarac. Moja snaga? Mislim da su mnogi momci samo naletjeli na moje šake i pali – odgovorio je uz cinizam Stipe.

I Ngannoua pomalo ljuti da u njemu svi vide samo snažnog nokautera.

Snažan udarac nije dovoljan da bi ste bili prvak. Jako puno sam radio i na ostalim segmentima i kompletan sam borac. Uostalom, Hunt je snažan udarač, pa ga je Miočić pobijedio. Svi znamo što Stipe može, ali nitko još ne zna što ja sve mogu. Za mene nema granica – kaže Francis.

Miočićeva prednost bi svakako trebala rasti ako borba uđe u kasnije runde, Ngannou se nikad nije borio više od dvije runde dok je Stipe imao epskih borbi u pet rundi.

–  Kad dođeš u treću, četvrtu ili petu rundu to je pakao. Francis je čvrst, ali nije kao ja. Francis ima nedostataka, ali imam ih i ja. Ma, što sam i tko sam svima ću pokazati 20. siječnja – istaknuo je Stipe.