Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji i Dalmaciji, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A1 između čvorova Bosiljevo i Pirovac te između čvorova Prgomet i Bisko; A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Novske te Slavonskog Broda i Velike Kopanice; A4 između Goričana i Zagreba; A5 između Osijeka i Sredanaca;

A7 između čvora Diračje i GP Rupa; A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik.Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Od 8 do 16 sati vozit će se uz privremenu regulaciju prometa na Jadranskoj magistrali (DC8) u Rijeci od Trga Bana Josipa Jelačića do Žabice (Scarpina, Adamićeva, Trpimirova). Do 1. srpnja za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekt na liniji Zadar – Molat će isploviti iz luke Molat u 17,30 umjesto u 16,30 sati.

DHMZ: Slaba kiša, predvečer u gorju susnježica ili snijeg

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno uz mjestimičnu slabu kišu ili rosulju, u gorju prema večeri može pasti i malo susnježice ili snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za četvrtak.

Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uglavnom u južnoj Dalmaciji uz više oblaka može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Ujutro na kopnu mjestimice magla, posebice u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena, u drugom dijelu dana ponegdje i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 4 i 8, na Jadranu od 10 do 14 stupnjeva Celzijusovih.