Na današnjoj sjednici izvršnog odbora NSBiH Robert Prosinečki (48) izabran je za novog izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bila je to doista duga sapunica gdje se zapravo vodila borba između ‘Žutog’ i Amara Osima.

Naš trener pobijedio je u toj utrci i njegovi planovi i zahtjevi bili su razumljivi i prihvatljivi Izvršnom odboru. 

– BiH ima jako dobru momčad, s kojom se može puno napraviti – govorio je posljednjih dana. Debitirat će na američkoj turneji: 28. 1. u Los Angelesu protiv SAD-a i 31. 1. u San Antoniju protiv Meksika.

Prosinečki će naslijediti Mehmeda Baždarevića koji nije uspio odvesti naše susjede na Svjetsko prvenstvo ove godine u Rusiji što je bio cilj.

‘Žuti’ će pokušati odvesti Bosnu i Hercegovinu na Europsko prvenstvo 2020., a u međuvremenu će imati okršaje i u novom Uefinom natjecanju, Ligi nacija.

Neslužbeno, Prosinečki će zarađivati 15 tisuća eura mjesečno, a u slučaju plasmana na Euro 2020. mogao bi zaraditi bonus od 300 do 400 tisuća eura, piše sportsport.ba

Prosinečki je u karijeri vodio Zagreb, Crvenu Zvezdu, Kayserispor i Azerbajdžan, a radio je i u našoj reprezentaciji kao pomoćnik Slavenu Biliću od 2006. do 2010.