Bit će to jedanaesti i dvanaesti put da predsjednica Republike svoj Ured seli izvan Zagreba. Predsjednica će se, uz ostalo, sastati s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja obiju županija, javlja HRT.

S ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem u Bjelovaru će nazočiti otvorenju pilot-projekta „e-komunikacija”, a u Daruvaru će posjetiti spomen-sobu Domovinskog rata. U koprivničko-križevačkoj županiji posjetit će nekoliko tvrtki. 

Posljednji dan predsjednica će, zajedno sa šefovima diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u našoj zemlji, biti na prezentaciji ulagačkih mogućnosti u ove dvije hrvatske županije u sklopu projekta “Osjeti Hrvatsku.

Sudeći prema očekivanjima koja građani imaju od predsjedničina posjeta, dočekat će je s već poznatim problemima. 

Zbog iseljavanja pala je nezaposlenost, ali pada i zaposlenost. Samo u gospodarstvu Bjelovarsko-bilogorske županije 2008., prije krize, bilo je zaposleno oko 18.000 ljudi. Danas manje od 14.000. Da bi stigli novi ulagači, potrebna je bolja prometna povezanost. Samo je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, tradicionalno stočarskoj, u tri godine zatvoreno 500 obiteljskih gospodarstava.