Prošle godine jednostavno su vas izluđivale iglice koje su padale s vašeg božićnog drvca? Živite u malom stanu i doista nemate prostora za klasičnu jelku? Onda su ideje u nastavku prava stvar za vas! Postoji bezbroj zabavnih načina na koje možete izraditi svoje drvce i pritom ga pretvoriti u efektan ukrasni detalj o kojem će se pričati!

Foto: Michael Haug

Ovo drvce zanimljivog izgleda izrađeno je od drvenih štapića obojenih u različite nijanse zelene boje i obješenih s visine! Malo zahtjevniji projekt, ali je njegov rezultat svakako atraktivnog izgleda.

Foto: The Merrythought

Dvije drvene daske izrezane u obliku trokuta i potom spojene u 3D oblik drvca uvijek možete iznova bojati i oslikavati kako biste svake godine imali drugačiji bor i pritom se dobro zabavili. Saznajte kako ga izraditi na linku.

Foto: Homey Oh My

U mali stan savršeno će se uklopiti malo, minimalističko drvce izrađeno od drvenih štapova! Rekreirajte ga ovako!

Foto: My Poppet

Izradite geometrijsko drvce od špage tako što ćete na zid pričvrstiti pravilo raspoređene prozirne kukice  u obliku trokuta te kroz njih provlačiti špagu sve dok ne popunite prostor. Pogledajte kako izraditi ovaj zabavni ukras na poveznici.

Foto: Sugar & Cloth

Ovo veselo drvce izrađeno je od rupičaste daske obojene u zelenu boju postavljeno je na betonsku bazu. Rupice možete iskoristite za vješanje ukrasa, a izradite ga prateći upute na linku.

Foto: French by Design

Za ovaj primjer treba vam velika tkanina, boje, kist i drveni štap na koji ćete tkaninu objesiti. Obojite tkaninu mat crnom bojom, a potom bijelom iscrtajte oblik bora i dodatno ga ukrasite.

Foto: BLDG/25

Ako imate pristup zelenim granama, ukrasnom selotejpu i lampicama, imate sve što vam treba kako biste stvorili ovu zabavnu alternativu pravom boru. Dodajte koji cvijet, drage sličice i slične ukrase i gotovi ste!

Foto: Gensler

Ovaj simpatični bijeli bor izrađen je od papira, a njegovu veličinu možete prilagoditi svom prostoru. Počnite od spužvaste baze, a zatim slažite slojeve jednostavno smotanog papira koji ćete ljepljivom trakom pričvrstiti za središnju os.

Foto: Paper & Stitch

Ovaj veseli primjer izrađen je u potpunosti od drva, a ima odvojivo postolje kako bi mogao funkcionirati i kao odlična oglasna ploča nakon što Božić prođe. Upute kako ga izraditi pronađite na blogu Paper& Stitch.

Foto: Brit+Co

Zelene resice i bakrene cijevi možete iskoristiti kako biste stvorili ovaj neobičan ukras za zid. Evo kako.

Izvor: Apartment Therapy