Općinski sud u Karlovcu nepravomoćnom presudom odredio je uzgajivaču konja iz Draganića da muškarcu iz Križevaca preda muško ždrijebe imena C-Luciano te da mu nadoknadi 6000 kuna sudskih troškova nakon sudskog spora oko prava na prvo ždrijebe. 

Naime, oni su još 2011. potpisali ugovor o kupoprodaji kobile Natje pasmine holstein u kojemu je stajalo i da njezino prvo muško ždrijebe pripadne prodavatelju. On je prije prodaje napravio pripust pa je kobila u trenutku prodaje bila bređa. Tužitelj je preuzeo to ždrijebe i dao mu ime Da Vinci, ali je smatrao da to nije prvo ždrijebe i da ima pravo na još jedno jer je ovaj pripust bio na njegov trošak prije kupoprodaje. Tužbom je zahtijevao C-Luciana, ždrijebeta koji je na svijet došao oplođivanjem Natje kod novog vlasnika. 

– Tuženi mi je rekao da bi htio imati kobilu koja je rasplodna i genski visoko vrijedna, pa sam mu predložio da kupi kobilu Natju za desetinu realne cijene, uz uvjet da mi mora vratiti jedno muško ždrijebe po osjemenjenju. Uz to sam mu izričito naveo kako je kobila bređa i da jedno ždrijebe želim zadržati, jer ovo za koje je izvršen pripust ionako ne može biti predmet ugovora – rekao je prodavatelj kobile Natje, piše KAportal

Sud je zbog svjedoka koji su potvrdili njegovu priču donio odluku u korist prodavatelja Natje.