Home Sport viral

Igrači Venturi radili iza leđa, on ih ignorirao uoči ključnog meča

Italija se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo, a bolji od njih u doigravanju bili su Šveđani s ukupnih 1:0. Izbornik Ventura dobio je otkaz, a što se sve događalo iza kulisa polako izlazi na površinu.

Poznato je kako su senatori momčadi; Buffon, Barzagli i De Rossi održali sastanak nakon remija s Makedonijom (1:1) bez Venture ili bilo kojeg drugog člana stručnog stožera.

Iako su igrači tvrdili kako je taj sastanak bio čisto motivacijske naravi, talijanski mediji kažu kako im Ventura nije povjerovao. Navodno je bio opsjednut idejom da su se igrači okrenuli protiv njega, a situacija je eskalirala par tjedana nakon tog sastanka.

Točnije, stvari su izmakle kontroli dva dana uoči ključnog uzvrata sa Švedskom. Ventura je bio navodno bijesan na starije igrače te izjavio: 

– Vidim kako ste sjajno odradili taj sastanak tako da možete sada i trenirati igrače. Odaberite i momčad koja će igrati protiv Švedske!

Ventura je nakon toga izjurio iz svlačionice te je ostavio igrače u nevjerici. Nisu bili sigurni hoće li se uopće vratiti jer se nije htio javiti na mobitel.

Također je Ventura bio bijesan jer je netko iz stručnog stožera objavio medijima postavu Talijana za Švedsku te je tražio da se otkrije tko je “krtica”.