Lovro Majer (19) jedan je od najvećih potencijala na hrvatskom nogometnom tržištu. Mladi veznjak Lokomotive u karijeri je skupio 37 prvoligaških nastupa i postigao osam golova. A takvih se brojki ne bi posramili ni 19-godišnji napadači.

Ovaj će veznjak danas od 15 sati predvoditi Lokomotivu u Maksimiru protiv lidera HNL-a Dinama.

– Ne znam kako je drugim igračima, ali dvoboji protiv Dinama za mene su identični kao i svaka druga utakmica. Ne osjećam drugačiji pritisak, samo želim izaći na teren, igrati svoju igru i uživati – rekao je Majer i otkrio svoj nogometni put.

– Ne bih rekao da sam dijete Dinama, iako sam bio do 12. godine u ‘modrom’ klubu. Počeo sam još u Šukerovoj akademiji, pa igrao u Kustošiji, a onda došao u Dinamo. Ondje se nisam predugo zadržao, nego sam poslije toga išao u Dubravu, Trnje, pa na kraju Lokomotivu. I tu sam zaista sretan, tu sam nogometno najviše napredovao – kaže Majer, kojega želi dovesti nekoliko inozemnih klubova.

– Igrač sam Lokomotive, moj ugovor nema nikakve veze s Dinamom. I to što igram u Lokomotivi, ne znači da ću sigurno završiti i u Dinamu – rekao je Majer.

Nedavno je dobio nagradu za najboljeg igrača HNL-a do 21 godine.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL