Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) u ponedjeljak je obilježilo svoj dan, a poseban gost bio je državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin koji je blagoslovio novi dio kampusa s dvoranom te održao predavanje na temu borbe protiv siromaštva, izgrađivanja mira, traženja dijaloga i međunarodnim odnosima u nauku pape Franje.

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, u Hrvatsku je došao na poziv kardinala Bozanića, a svečanosti na HKS-u nazočio je politički, kulturni i crkveni vrh Hrvatske. Među pozvanima našli su se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Martina Bienenfield, Željka Markić, Dragan Primorac, Davor Ivo Stier, Blaženka Divjak, Tomislav Ćorić, Furio Radin, Ivan Tepeš i brojni drugi…

Zagreb, 301017. Hrvatsko katolicko sveuciliste, Ilica 242. Svecano obiljezavanje Dana Hrvatskog katolickog sveucilista tradicionalnom i predavanje Lectio magistralis ,koje je odrzato tajnik Svete Stolice Pietro Parolin na temu borbe protiv siromastva,izgradjivanja mira i trazenja dijaloga te medjunarodnih odnosa u nauku pape Franje. Na fotografiji: Ksenija Abramovic. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

 

Danas će državni tajnik Svete Stolice imati sastanak s hrvatskim biskupima u prostorijama HBK-e, te predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Apostolskoj nuncijaturi, nakon čega će u zagrebačkoj katedrali sudjelovati u euharistijskom slavlju, da bi dan završio svečanom večerom koju za visokog gosta priređuje kardinal Josip Bozanić.

U utorak će kardinal Pietro Parolin posjetiti Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište i susreti se s bogoslovima, a zatim imati susrete s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović i predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

Na pitanje novinara, pročelnik Puškarić kazao je da nema informacija da će tijekom susreta biti govora o kanonizaciji Alojzija Stepinca, jer je razlog dolaska svečanost na HKS-u, ali je dodao da s velikom radošću iščekuju svaku vijest u vezi s tim.

Također, kazao je da ne može ništa reći o mogućem posjetu pape Franji Hrvatskoj. Hrvatske vlasti su uputile poziv papi Franji da posjeti Hrvatsku, a za sada su sve drugo samo nagađanja, kazao je Puškarić.