“Najteže nam je bilo 1991. godine, mnogi su naši djelatnici tada poginuli ili se još vode kao nestali, imali smo mnogo ranjenika i to što se tada dogodilo nikada nećemo zaboraviti. Ove godine ujedno obilježavamo i 20 godina od našeg povratka u grad kada smo krenuli obnavljati ratom uništenu bolnicu i uspjeli smo je gotovo u potpunosti obnoviti i opremiti. No, ono što je najvažnije, to su ljudi, naše mlade liječnike i sestre svojim iskustvima učimo da budu dobri kao što su to bili djelatnici vukovarske bolnice 1991. godine”, kazala je ravnateljica vukovarske Opće županijske bolnice i bolnice hrvatskih veterana dr. Vesna Bosanac.

 Dr. Bosanac bila je i ravnateljica vukovarske Ratne bolnice tijekom velikosrpske agresije na Vukovar 1991.

 Dodijeljena su spomen priznanja djelatnicima Ratne bolnice Vukovar 1991. koji su i danas zaposleni u vukovarskoj bolnici kao i posebna priznanja djelatnicima bolnice za iznimna ostvarenja u radu i osobni doprinos u razvoju medicinske znanosti, a pojedincima i ustanovama zahvalnice.

 Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i kod spomen-obilježja Ovčara položen je vijenac i zapaljene svijeće dok će navečer biti upriličena i promocija monografije “Vukovarska bolnica 1857.-1991.-2017.”.