Home Hrvatska Home UZNEMIRUJUĆI VIDEO: NAJGORA NOĆNA MORA SVAKOG ZUBARA Povukao je donju usnu pacijentice,...

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: NAJGORA NOĆNA MORA SVAKOG ZUBARA Povukao je donju usnu pacijentice, a dočekao ga je prizor od kojeg se okreće želudac

36
0

Pacijent, čiji identitet s razlogom nije otkriven, ali pretpostavlja se kako je riječ o ženi zbog duge kose koja se može vidjeti na snimci koja je ovih dana preplavila internet, šokirao je stomatologa iz Indije, prenosi Daily Mail.

U uznemirujućem videu, koji traje 56 sekundi, nesretni liječnik povlači donju usnu pacijentice kako bi provjerio stanje njezine usne šupljine, ali apsolutno ništa ga nije moglo pripremiti na ono što je vidio – iz zubnoga mesa dotične žene, koje je bilo doslovce trulo, počele su gmizati stotine ljepljivih crva!

Iako se nigdje ne navodi pacijentičina dijagnoza, najvjerojatnije je, piše Daily Mail, riječ o mijazi – bolesti izazvanoj ličinkama različitih vrsta dvokrilaca, najčešće muha, koje kao nametnici napadaju životinje i čovjeka. Ženke, naime, polažu jajašca na oštećenu kožu, osobito u rane, iz kojih se razvijaju ličinke izazivajući vrlo bolne upale, a mogu prodrijeti i u tjelesne šupljine te unutarnje organe gdje uzrokuju raspadanje tkiva.

Od oralne mijaze najčešće obolijevaju ljudi loših higijenskih navika, a bolest je također učestalija u područjima s izrazito toplom klimom.

Kao osobito opasne navode se infekcije nosa i ušiju zbog mogućnosti prodiranja ličinki u mozak, a stopa smrtnosti u takvim slučajevima iznosi osam posto.