Uoči početka večerašnje sjednice Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković novinarima je kazao kako će saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor prestati s radom kad krene sudski postupak, piše N1.

Kada krene sudski postupak, kada Županijski sud odbaci žalbe, povjerenstvo prestaje s radom – kazao je predsjednik Hrvatskog sabora.

– Zakon je jasan. Donio sam ga sa sobom. Članak 4. jasno kaže – ako se pokrene sudski postupak tada to istražno povjerenstvo prestaje s radom. Zato me iznenađuju teze koje čujemo iz SDP-a. Govore li namjerno da se izmanipulira, ne znam. Kažu da Plenković krije izvješće o radu Agrokora. Pa svakog 10. u mjesecu se objavljuje izvješće o radu.

Druga teza s kojom se manipulira je da će se Povjerenstvo baviti kriminalom u Agrokoru. Pa i mala djeca znaju da se time bavi DORH.

I treća teza je da one koji nisu za Povjerenstvo treba ispitati DORH. To govori o nekompetenciji – kazao je Jandroković.

– Sačekat ćemo Županijski sud što će reći. Nakon toga istražno povjerenstvo prestaje s radom.

Na pitanje bi li Povjerenstvo moglo imati sjednicu Jandroković je kazao:

– Moglo bi, ali ono počinje s radom 30. listopada, a prva sjednica bila bi 3. studenog. I tada su rekli da bi pozvali gospodina Todorića.

Kazao je i kako HDZ poštuje zakon, a kako bi Most i SDP htjeli da Sabor krši zakon.

Na pitanje jesu li preveslali SDP tako što su pristali na Povjerenstvo da bi dobili ustavne suce Jandroković je kazao kako su ‘oni prvo ucjenjivali HDZ i hrvatske građane jer su to povezali s izborom ustavnih sudaca’, piše N1.