Luksuzni hotelski kompleks Skiper Resort u Istri postao je dio Istrian Hotelsa, tvrtke-članice srbijanske holding kompanije MK Grupe, i to temeljem ugovora o prodaji stopostotnog udjela u svim tvrtkama Skiper grupe koji su potpisali s austrijskim kompanija HETA i HETA Beteiligungen.

Skiper Resort od ponedjeljka je dio Istrian Hotelsa, priopćili su u utorak iz MK Grupe, iz koje nisu objavili vrijednost transakcije.

U priopćenju ističu i da je ta grupa “lider na području turizma, poljoprivrede i bankarstva”, da su “ozbiljan investitor koji u svom portfelju ima sedam hotela s četiri i pet zvjezdica” te da je time istarski kompleks Skiper Resort dobio sigurnog investitora.

Tvrtka Istrian Hotels članica je MK Grupe, koja u svom portfelju ima Grand Hotel & Spa te Angella Hotel & Residence – Konaci Sunčevi vrhovi na Kopaoniku, 88 Rooms Hotel u Beogradu i Hotel Kempinski palas u Portorožu.

“Istrian hotels je dostavila najbolju ponudu na međunarodnom natječaju za kupovinu tog luksuznog istarskog kompleksa, čime MK Grupa nastavlja ulaganja u regiju i njenu infrastrukturu s ciljem dalje popularizacije regije u interesu turizma Istre i svih investitora u regiji”, ističu iz MK Grupe, čiji je predsjednik beogradski poduzetnik Miodrag Kostić.

Kupovinom istarskog Skiper Resorta, u sklopu kojega je i hotel Kempinski Adriatic s pet zvjezdica, iz MK Grupe najavljuju da će dodatno podići razinu hotelskih i ugostiteljskih usluga.

“Smatramo i da je ovo važan iskorak prema ostvarenju naših ciljeva oko stvaranja snažne regionalne hotelske kompanije koja će povezati biznise na najatraktivnijim lokacijama i upotpunjavati se međusobno s već postojećim karikama u sustavu”, poručuje u priopćenju direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK sustava Nikola Avram.

MK Grupa je i manjinski vlasnik grupe Budvanska Rivijera Hotel u Crnoj Gori i ima 30 posto dionica u Aerodormu u Portorožu, a nakon uspješne suradnje s hotelskim lancem Kempinski, Grupa je nedavno uspostavila suradnju i s hotelskim lancem Sheraton, članom Starwood grupe, u sklopu čega planira otvoriti prvi Sheraton hotel u Srbiji u siječnju 2018. godine.

Kompanije Skiper Grupe posjeduju i upravljaju smještajnim i turističkim kapacitetima u Savurdiji u Istri, među kojima su, između ostalog, luksuzni hotel, neopremljene luksuzne vile i apartmani i opremljeni apartmani srednje i više klase.

U okviru Skiper Resorta se nalazi i rezidencija Kempinski, koja u ponudi ima 22 luksuzne vile te jedan od rijetkih golf terena u Hrvatskoj s 18 rupa i druge sadržaje.