Home Sport

Nije se tome Nadal: Čilić “orao i kopao”, ali sve je bilo uzalud…

Naš najbolji i od ponedjeljka četvrti tenisač svijeta Marin Čilić nije uspio pobijediti prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala u polufinalu ATP-a u Šangaju iz Masters serije 1000. Nadal je bio bolji 2-0 (7-5, 7-6 (3)) u setovima nakon dva sata i 11 minuta igre.

Bio je ovo sjajan meč prepun lijepih poteza, Marin je igrao jako dobro, ali na kraju je ipak presudio veći broj njegovih neprisiljenih pogrešaka. Nadal je imao čak 12 break lopti od kojih je Marin uspio spasiti devet.

Bez obzira na ovaj poraz, Čilić je skupio dovoljan broj bodova i tako će od ponedjeljka biti četvrti tenisač svijeta. Hrvatski rekord i dalje drži Goran Ivanišević iz 1994. godine kada je bio drugi na svijetu. Ivan Ljubičić je u jednom trenutku karijere bio treći.

Bio je ovo šesti meč Čilića i Nadala te peta pobjeda Španjolca. Marin je slavio 2009. u njihovom prvom susretu, ali osam godina nakon toga naš najbolji tenisač ne zna za pobjedu protiv velikog Nadala.

Da je uspio pobijediti, Čilić je već danas mogao potvrditi nastup na završnom Mastersu, a ovako će za potvrdu svojeg trećeg sudjelovanja na skupu osam najboljih igrača na kraju godine morati još malo pričekati.

U drugom polufinalu igrat će Argentinac Juan Martin Del Potro i Švicarac Roger Federer.

NordVPN Specijalna Ponuda