Home Sport

Ademi se vraća, a dočekala su ga tek petorica iz “stare garde”

Dinamo će danas (od 21 sat) u dvoboju 12. kola Prve lige dočekati Osijek. Bit će to i pravi derbi ovoga kola, dvoboj dva velikana hrvatskog nogometa. Obje momčadi uspješno su reprezentativnu stanku iskoristili za “punjenje baterija”, oporavak nekih ozlijeđenih igrača, a Mario Cvitanović po prvi će puta moći računati i na Arijana Ademija.

Zahvalni veznjak posljednju je utakmicu u modrom dresu odigrao još 3. listopada 2015. godine; bio je to prvenstveni ogled (2-2) Dinama kod zaprešićkog Intera. A od tada je, do danas, prošlo čak 742 dana. Ili dvije godine i 11 dana. Arijan Ademi previše je bio izvan travnjaka, no sada će opet biti na dispoziciji svom klupskom treneru.

U protekla 742 dana dogodile su se brojne promjene u igračkim rosterima Dinama i Osijeka,čitav niz igrača napustio je Maksimir i Gradski vrt. Od sadašnjih prvotimaca Dinama navedenog se dvoboja iz Zaprešića sjećaju tek Alexandru Matel, Domagoj Antolić, Ante Ćorić, El Arbi Hilal Soudani i Ante Ćorić. Dinamo su od tada napustili Eduardo, Goncalo, Taravel, Musa, Machado, Fernandes, Rog, kao i trener Zoran Mamić.

Osijek je tog istog dana (3. listopada 2015.) na svom travnjaku poražen (1:0) od Splita. Slavonski se prvoligaš u protekla 742 dana prometnuo u visine hrvatskog klupskog nogometa, Split se pak srozao u trećeligaški rang. Zoran Zekić i tada je bio na klupi Osijeka, a tog poraza od Splita sjećaju se još Lesjak, Grgić, Matas, Škorić i Šorša. Ostalih više nema u svlačionici prvoligaša s Gradskog vrta.

NordVPN Specijalna Ponuda