Bijeli stanovi često znaju izgledati kao preslikani, s istim osnovnim elementima i identičnim dekorativnim detaljima pa nas ne uspiju uvijek nadahnuti niti oduševiti. Stan koji možete vidjeti na fotografijama nije jedan od tih dosadnih i generičkih stanova, iako u njemu prevladava upravo bijela boja!

Svijetlo drvo i drveni parketi, sivi beton i metal daju ovom prostoru šarm i karakter te ga čine posebno toplim i poželjnim, unatoč njegovoj bjelini. Stan se prostire na 44 četvorna metra koji obuhvaćaju izdvojenu spavaću sobu, kupaonicu i protočan prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka uređenih u idealnoj kombinaciji industrijskog i skandinavskog stila.

Kuhinja je prava zvijezda cijelog stana, s dinamičnom izmjenom bijelih ploha kuhinjskih ormarića, grubih betonskih zidova i glatkih drvenih panela. Blagovaonicu koja se nalazi odmah krajem zapravo čini visoki drveni šank za koji stane i više od četvero ljudi, a koji se svojim izgledom savršeno uklapa uz kuhinju. Obje zone pune su detalja od metala poput metalnih visilica, stolica ili pak kuhinjskih aparata od nehrđajućeg čelika koji unose sjaj u uređenje i povezuju te dvije zone.

Dnevni boravak i spavaća soba uređeni su jednostavno, ali efektno što znači da u njima nema ničega suvišnog, tek koji komad pomno odabranog namještaja. Dnevni boravak tako privlači pozornost crnim kožnim kaučem i bijelom renoviranom komodom, a spavaća soba odličnim okvirom za krevet prepunim velikih, a plitkih polica. I u spavaćoj sobi se javlja detalj betona u samom uglu prostorije i to kraj minijaturnog ugrađenog ormara čime je spavaća soba vizualno povezana s ostatkom prostora.

 

 

Izvor: Planete Deco