Ansambl Antiphonus svoj ciklus Triade otvara u velikom stilu, koncertom Crème de la crema Catalana s mladom španjolskom sopranisticom Nuriom Rial, koja slovi za jednu od ponajboljih opernih pjevačica specijaliziranih za renesansnu i baroknu glazbu, te Edinom Karamazovim, majstorom na gitari i lutnji s renomiranim međunarodnim statusom vrhunskog glazbenika.

Koncert je zakazan za utorak 17. listopada u 20 sati u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt koji svim gostima uz kupljenu ulaznicu daruje razgledavanje izložbe ‘Vedute Venecije iz zbirke umjetnina Intese Sanpaolo’, a tu pogodnost mogu iskoristiti sve do 29. listopada.

“Uronite u vedriju stranu katalonske mirisne glazbene zbilje, od kraljevstva Aragon do danas! Otkrijte zašto je Nuria Rial kraljica opernih i koncertnih pozornica i diskografski mamac… Nuriu lajkaju Ivan Fischer, Sir John Eliot Gardiner, Paul Goodwin, Trevor Pinnock, Howard Griffiths, Gustav Leonhardt, René Jacobs, Thomas Hengelbrock, Laurence Cummings, Neville Marriner  i Teodor Currentzis; slijede (folovaju), i to u tempu: Concerto Köln, The English Concert, Kammerorchester Basel, Collegium 1704, Il Giardino Armonico, Les Musiciens du Louvre, Elbipolis Barockorchester, Le Cetra Basel i L’Arpeggiata, a stokaju izdavači Harmonia Mundi France, Sony Classical, uz nagrade Orphée d’Or i ne jedan, nego dva Echa. Uz gošću prekrasna ne samo glasa, Nuriu Rial i njezinog baselskog kolege Edina Karamazova, Antiphonus će Vas utopiti u kremi s mirisom badema, narančine korice i pravih, domaćih jaja od koka mediteranske ispaše, na kakvima su stasali i Cristobal de Morales, Mateu Fletxa, Manuel de Falla y Matheu, Claudio Monteverdi, pa i nešto mlađi Bernat Vivancos“, najavio je na svoj osebujan način veliki koncert otvaranja sezone i ciklusa Triade, dirigent i umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus Tomislav Fačini.

 

Ulaznice za koncert mogu se kupiti svaki dan na pultu Muzeja za umjetnost i obrt tijekom radnog vremena, kao i sat vremena prije početka koncerta te putem www.entrio.hr.