PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

[video: 1197422 / ]

Sjedila sam s djecom na katu autobusa. Čuli smo udarac, autobus se zaljuljao i djeca koja su sjedila na lijevoj strani su počela padati na nas. Nastala je vriska i panika, rekla je Marika Lešić, učiteljica 2. razreda u Osnovnoj školi “Josipa Kozarca” u Slavonskom Brodu.

Autobus pun školaraca putovao je iz Vrpolja u Slavonski Brod. U mjestu Vranovci nedaleko od Slavonskog Broda sletio je s ceste te se prevrnuo.

Prema prvim informacijama, autobus je izbjegavao automobil koji mu je išao u susret istim trakom. Navodno je na automobilu pukla guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu i prešao u suprotni trak. Vozač autobusa (65) vjerojatno ga je pokušao izbjeći pa je zahvatio rubnik i sletio s ceste. Vozač automobila (59) poginuo je na mjestu nesreće.

Na terenu su bili vatrogasci i Hitna pomoć. U sudaru su neka djeca zadobila hematome po glavama, ali nema teže ozlijeđenih. Osmero su ih prebacili u bolnicu u Slavonskom Brodu, dok je ostale autobus odvezao u Osnovnu školu Vranovci kako bi im pružili psihološku pomoć. U autobusu je u trenutku nesreće bilo 61 dijete.

Učiteljica, s kojom smo razgovarali u bolnici, rekla nam je da su bili u Galeriji u Vrpolju, odakle su oko 10.15 sati krenuli prema Slavonskom Brodu. Tamo su u 11 sati trebali pogledati kazališnu predstavu, a nakon toga posjetiti McDonald’s.

– Do našeg odredišta ostalo je još nekoliko kilometara. Počela sam smirivati djecu. Sišla sam i vidjela kolegice kako ispod sjedala izvlače uplakane đake. Netko je razbio stakla na autobusu pa smo im dodavali jedno po jedno dijete. Pomagao nam je i vozač autobusa. Nisam željela plakati pred njima, ali suze su same krenule – rekla je Marika. Nakon što su se djeca smirila, rekla su joj da im je jedino žao što neće ići u McDonald’s pa su im roditelji obećali ispuniti tu želju. Djecu je u bolnici posjetio i vozač autobusa Drago Joskić.

U vijestima pogledajte i ove priče:

– Ako ste državni službenik, ne morate na vojnu vježbu

– Konferencija ‘Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska’: Tko nije digitalno pismen, neće opstati u budućnosti

– Dolazi najžešća sezona gripe

– Bojan Navojec glumi Pavelića u srpskoj seriji