Alojzije Tomašević, župan požeško slavonski od policije je zaradio dvije kaznene prijava, jednu zbog obiteljskog nasilja jer je navodno prije deset dana fizički nasrnuo na svoju suprugu Maru, a drugu zbog neovlaštenog  posjedovanja pištolja. Osim toga dobio je i zabranu prilaska supruzi u trajanju od osam dana. U srijedu je prema nekim izvorima županu određena dvomjesečna zabrana prilaska supruzi.

– Službeni potvrdu o tome nemam, i ja sam to čula. Odvjetnika nemam niti ću imati, braniti ću se sama uz Božju pomoć. Također sam čula da se pred rodbinom i prijateljima hvalio kako će me smjestiti u ustanovu za duševne bolesnike – rekla je Mara Tomašević.

Županov PR Marko Marinić nije mogao potvrditi informaciju o produljenu zabrane pristupa.

– Župan nije u Hrvatskoj, otišao je na skup župana koji je organiziran u Poljskoj. Koliko znam sve ovo vrijeme on nije bio u kontaktu sa svojom suprugom, pa ne vidim zbog čega bi bila donesena takva odluka – rekao je Marko Marinić. Na pitanje kako je župan u Poljskoj, jer samo dva dana prije je odgođena njegova konferencija za novinare, zbog upale pluća.

– I ja sam mu rekao da nije dobro da u takvom staju ide na put, ali on je donio takvu odluku – rekao je Marinić. Upalu pluća njegova supruga Mara je kratko prokomentirala.

– Vjerojatno se radi o upali mozga – rekla je županova supruga.