Home Hrvatska Home Škotski izbornik: Zaostajemo genetski, trebamo visoke žene!

Škotski izbornik: Zaostajemo genetski, trebamo visoke žene!

48
0

I dok su nekima krivi loši tereni, preglasni navijači, ispuhane lopte, boje dresova, loša hrana ili sakupljači lopti, Gordon Strachan otišao je korak dalje. I to kakav korak. On je za neuspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo okrivio – loše gene svojih nogometaša.

– Mi genetski zaostajemo za ostalim reprezentacijama. U ovim kvalifikacijama smo bili druga najniža reprezentacija, iza nas su samo Španjolci – pomalo je nevjerojatno ispalio škotski izbornik.

Njegova je momčad jučer remizirala sa Slovenijom (2-2) i tako dopustila Slovačkoj da je prestigne u borbi za dodatne kvalifikacije. No, Gordon ima i rješenje kako se takve stvari ne bi ponavljale idućih desetljeća. A to, pogađate, nije podizanje kvalitete nogometa.

– Moramo sastaviti momčad od snažnih i visokih igrača zbog igre u prekidima. Genetski moramo na tome raditi, možda bismo trebali spojiti visoke žene i muškarce pa ćemo vidjeti što će biti. Znate, to je naš veliki problem jer se moramo boriti za loptu s igračima koji su viši od nas, moramo biti žešći od njih, skakati više od ostalih.

Tehnika, kaže, nije problem.

– Nitko mi ne može reći da je njihova tehnika bolja od naše, naš je problem fizički – zaključio je Strachan.

Eto, i to smo doživjeli.