Home Hrvatska Home Prva Dalićeva odluka: Pivarić je ispao iz prvih 11 za Ukrajinu?!

Prva Dalićeva odluka: Pivarić je ispao iz prvih 11 za Ukrajinu?!

40
0

Nije potrebno biti posebno mudar taktičar da bi se u pripremi za ogled s Ukrajinom shvatilo odakle prijeti najveća opasnost. S lijevoga krila nadirat će Jevhen Konopljanka, uzdanica Schalkea, a s desnog Andrej Jarmolenko, kojeg je Borussia Dortmund ovog ljeta dovela iz kijevskog Dinama za 25 milijuna eura. I koji se već debelo isplaćuje, budući da ove sezone ima na kontu šest golova i sedam asistencija u crno-žutom dresu.

Pivarić van, Vrsaljko lijevo

Najjače Ševčenkove adute, logično, moraju pokrivati naši bekovi. Dosad su te pozicije držali Šime Vrsaljko na desnoj strani, odnosno Josip Pivarić na lijevoj, međutim, novi izbornik Zlatko Dalić s tom kombinacijom baš i nije osobito impresioniran. Najblaže rečeno. Prema informacijama koje stižu iz Kijeva, zasad i dalje neslužbenima, Dalić će obojici promijeniti poziciju. Vrsaljko će tako na lijevi bok, na kojem će se baviti Jarmolenkom, a Pivarić će – na klupu.

Desnu stranu obrane preuzet će Domagoj Vida, kojem bekovska pozicija nije nepoznanica, iako je u prvom redu stoper. Ionako će mu prvi, vjerojatno i jedini zadatak večeras biti zaustaviti Konopljanku, kojeg jako dobro poznaje iz zajedničkih godina u ukrajinskoj ligi. Konopljanka je kao igrač Dnjipra puno puta išao na Vidu, stopera/beka kijevskog Dinama, pa se Dalić vjerojatno nada da će i tu imati kakvu-takvu prednost u odnosu na protivnika.

Kako će Vida napustiti svoju standardnu poziciju u sredini obrane, novi izbornik će u Kijevu predstaviti i sasvim novi stoperski par. Prvi put u životu zajedno će zaigrati tek zaliječeni Dejan Lovren i Bešiktašev “rezervist” Matej Mitrović. Pretpostavka je, valjda, da će ionako biti puno manje posla s ovom dvojicom krilnim napadača nego s Artemom Kravetsom, vjerojatnim Ševčenkovim izborom za mjesto u vrhu ukrajinskog napada.

Foto: this11.com/Screenshot

Badelj i Rakitić iza, Modrić ispred njih

Ostatak hrvatske postave trebao bi biti više ili manje očekivan, uz jednu promjenu. Naime, Badelj i Rakitić trebali bi u sredini terena odrađivati većinu posla koji se tiče defenzive, dok će ispred njih “ordinirati” Luka Modrić, koji je na toj poziciji blistao u nekim prošlim vremenima, dok je nosio dres Dinama. U Tottenhamu i Real Madridu profilirao se u kreativnog zadnjeg veznog, no Dalić očito misli kako će mu biti korisniji bliže golu.

Lijevo od Modrića bit će Ivan Perišić, u to nema nikakve dvojbe, a desno Andrej Kramarić, koji je u Čačićevu oproštaju od klupe igrao na poziciju koja dosad nije bila poznata u nogometnim udžbenicima, pa nema ni pripadajući naziv… U samom vrhu napada jurišat će “načeti” Mario Mandžukić, koji je već po običaju odlučio stisnuti zube.

Rješenja s klupe? Ćaleta-Car, Milić i Pivarić otraga, Pašalić, Bradarić i Rog u sredini, Santini i Čop naprijed…