Nemojmo se zavaravati, sreća je ovoga puta bila na našoj strani i pred Dalićem je još puno posla. Tko zna što bi od svega bilo da lopta koja je ispala Subašiću nije otišla 20-ak centimetara izvan gola.

Opet smo imali izvrsnog Luku Modrića, ali i neočekivano dobrog Lovrena u srcu obrane te Šimu Vrsaljka, priučenog lijevog beka koji je duplo bolji od bilo kojeg drugog igrača na toj poziciji. Evo ocjena Vatrenih kako smo ih mi vidjeli u Kijevu… Nije bilo igrača koji je zaslužio negativnu ocjenu.

SUBAŠIĆ (ocjena 6) – Sreća pa nas njegov kiks u prvom poluvremenu nije koštao gola… Nikad mu se to prije nije dogodilo. Što je htio? Kako mu je lopta izmigoljila? Kog je vraga radio 25 metara od gola u 90. minuti?! Ne znamo i nije nas ni briga – jedino je važno da Hrvatska ide u dodatne kvalifikacije.

VIDA (ocjena 6) – Desni bek? Može! Jednom je po njegovoj strani opasno prošao Konopljanka. Prema naprijed ga nije bilo što je i logično, valjalo je paziti na Konopljanku jer od njega polazi većina opasnih akcija Ukrajine.

LOVREN (ocjena 6,5) – Dugo smo čekali njegovu pravu utakmicu za reprezentaciju i dočekali je kad je najviše trebalo. U prvom poluvremenu majstorski je, “remplanjem” i bez faula izgurao Garmaša u našem šesnaestercu.

MITROVIĆ (ocjena 6) – U par navrata izgubio je skok, ali generalno bez većih grešaka. Mora više sudjelovati u igri, najsretniji je kad je lopta kod nekoga drugoga.

VRSALJKO (do 85. minute – ocjena 7) – Strašna duga lopta za Rakitića, taj drugi gol koji je prelomio utakmicu je zapravo njegov. Bravo, Šime! Šteta što se ozlijedio, nadajmo se da nije ništa ozbiljnije.

(PIVARIĆ – od 85. minute: neocijenjen) Očito će teško do mjesta u prvih 11 kod novog izbornika.

BADELJ (ocjena 6) – Kad je on zadnji vezni, onda je Modrić bliže golu i automatski smo opasniji. Uostalom, najbolje partije u zadnje dvije-tri godine ova reprezentacija odigrala je na prošlom Euru s njim na toj poziciji. Badelj je “tableta za smirenje” za nervozne Vatrene.

RAKITIĆ (ocjena 6,5) – Taman smo mislili – opet nije napravio ništa. Kad ono mirno primanje duge lopte pa savršena asistencija za Kramarića. Treba nam pravi Rakitić, jedan pravi potez i odmah je sve drukčije. 

MODRIĆ (ocjena 7) – Maestralan centaršut za prvi gol, savršen! Po tko zna koji put ponajbolji igrač Hrvatske. Bez njega ovo nikad ne bismo dobili…

PERIŠIĆ – (ocjena 6) – Evo mu šest jer smo prošli i jer je klasa od igrača, ali u zadnje vrijeme Perišić je neprepoznatljiv. Otkako je bio među najboljih 11 igrača prve faze Eura upao je u krizu. Neće ga lopta… 

KRAMARIĆ – (ocjena 8) – To je to! Dva dodira loptom, dva gola. Kao Eduardo, kao Šuker… Igrač utakmice.

(od 88. PAŠALIĆ – neocijenjen)

MANDŽUKIĆ – (ocjena 6) – Umalo zabio odmah u prvom napadu, nakon toga više je vremena proveo razmišljajući o obrani nego o napadu. Neka, posao golgetera odradio je Kramarić. Zamjena njihovih pozicija pokazala se odličnom.

(od 90. ROG – neocijenjen)