Nakon što je Joss Whedon preuzeo kormilo od Zacka Snydera (prvi redatelj je zbog obiteljske tragedije odustao od režije filma) krenule su se događati korijenske promjene u filmu o pet superheroja koji spašavaju svijet.

Kako ćete moći i sami vidjeti u novom foršpanu koji je pred nama, ton filma se nemalo promijenio. Prijašnji filmovi u svemiru kojeg je pokrenuo Warner Bros. svojim filmom o Supermanu, ‘Čovjek od čelika’, su u mnogočemu bili mračni, sumorni te nadasve neduhoviti. Whedon, kojeg pamtimo po njegovoj suradnji s Marvelom (‘Osvetnici 1 i 2’) je redatelj koji ne radi tako, pa možemo vidjeti kako će film biti značajno vedriji.

Whedon je također poznat i po svojem pisanju dijaloga, koji su najčešće brzi i prepuni doskočica te je i to vidljivo u novom foršpanu. No hoće li sveukupni dojam filma u kojem se Superman vraća na scenu (‘poginuo’ je u ‘Batman v Superman: Zora pravednika’) biti dobar je još neodgovoreno pitanje. Ipak moramo priznati kako je novi foršpan donekle ‘crtićast’ i neozbiljan, a to je možda nešto što se publici neće svidjeti u filmu.

Pogledajte novi foršpan

U ‘Justice League’ nam redatelj Joss Whedon na velike ekrane vraća Bena Afflecka kao Batmana, Henryja Cavilla u ulogu Supermana te Gal Gadot kao Wonder Woman, uz novopridošle Jasona Momou, Ezru Millera i Raya Fishera u ulogama Aquamana, The Flasha i Cyborga.

‘Justice League’ u kina dolazi 16. studenog ove godine.

Tema: FILM