Nesretnu ženu našli smo mrtvu u sobi. Sjedila je u invalidskim kolicima. Vatra koja je izbila na haubi za sušenje kose zahvatila joj je glavu i, nažalost, nismo joj mogli pomoći, kazali su labinski vatrogasci – Dino Dobrić te zapovjednik Darko Vitasović. 

Oni su u nedjelju oko 10.30 sati pronašli mrtvu 80-godišnju N. V. iz Tomažića. Prizor koji su zatekli nakon dolaska na dojavu o požaru u obiteljskoj kući u mjestu Tomažići kraj Nedešćine šokirao je i iskusne labinske vatrogasce. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili od Centra 112. 

– U početku smo mislili da gasimo ‘tek’ požar koji je izbio u kući, a došavši na mjesto događaja, u sobi smo zatekli zastrašujući prizor. Žena je u trenutku našeg dolaska već bila nagorjela, a požar je zahvatio i invalidska kolica u kojima je sjedila. To je velika tragedija – još pod dojmom ispričali su vatrogasci. Dodali su da je požar gasilo pet vatrogasaca s dva vozila. 

Cijeli stan je bio pun dima, a gorjeli su i parketi u sobi, deke te je nagorio krevet. Na mjestu tragedije ostali su do 11.45 sati, a na intervenciju su došli za 6-7 minuta od poziva.Uspjeli su ga ugasiti za samo 15-ak minuta. 

– Iako nam takvi slučajevi, nažalost, nisu strani jer je to je naš posao, prizor koji smo zatekli bio je užasan. Sanirali smo požar, ali smo nastojali sačuvati sve tragove koji su kasnije omogućili policiji da vrši očevid – kazao je vatrogasac Dino Dobrić. 

Kako doznajemo, nesretna starica, koja je živjela s kćeri i njezinom obitelji, u vrijeme požara bila je sama u kući. Kći, koja se sklonila kod susjeda, nije željela razgovarati. 

– Nemam što reći, već je sve izašlo u medijima – kratko je rekla.

Policijski službenici su obavili očevid s inspektoricom zaštite od požara te utvrdili da je uzrok požara tehnički kvar na uređaju za sušenje i feniranje kose, koji se tijekom uporabe pregrijao i izazvao požar. Tijelo nesretne žene prevezli su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obdukcije.

Kako doznajemo, dosad prikupljeni tragovi sugeriraju da je najvjerojatnije riječ o nesretnom slučaju.