Home

Htjela zaklati svoje posvojitelje i malog brata, evo gdje je sada

Beth Thomas je djevojčica koja je stekla svjetsku slavu u dokumentarnom filmu ‘Dijete bijesa‘ iz 1990. godine. Tada je hladnokrvno priznala da je htjela zaklati svoje posvojitelje i mlađeg brata s kojim je posvojena. Iako se činilo da će psihopatski nastrojena djevojčica u budućnosti imati težak život, Beth je danas medicinska sestra koja radi s djecom sličnog psihičkog stanja, a sa svojom posvojiteljskom majkom napisala je knjigu o svom poremećaju.

Povratak u njezino djetinjstvo otkriva razne neobične situacije u kojima je Beth iskazivala bolesno ponašanje. Svakodnevni napadi na brata Johnnyja i ubijanje gnijezda tek izleglih ptića bili su tek početak, a kap koja je prelila čašu bila je kad je pokušala ubiti Johnnyja nabijajući mu glavu u beton. Dječak je završio u bolnici, a roditelji su s Beth otišli na pregled k dječjem psihijatru.

Ostali su šokirani onim što su saznali – naime, Beth i Johnny bili su zanemarivani od svojih bioloških roditelja, a nesretna djevojčica bila je žrtva seksualnog zlostavljanja svog oca u najranijoj fazi života, do svojih 19 mjeseci starosti. Njihova majka umrla je kad je Beth napunila godinu dana.

Nakon niza psihijatrijskih terapija, Beth je dijagnosticiran poremećaj ličnosti, manje poznat i kao reaktivni poremećaj vezanja (Reactive attachment disorder, RAD). Do ovog ozbiljnog poremećaja dolazi kod malene djece koja se ne mogu vezati sa svojim bližnjima nakon što su bila teško zlostavljana, a najčešće se javlja upravo kod posvojene djece.

Beth je psihijatrima priznala da je i sama seksualno zlostavljala Johnnyja, mučila obiteljskog psa, samoozljeđivala se i, ono najšokantnije, htjela ubiti cijelu obitelj. Sakrila je noževe u perilicu, a na pitanje što je s njima planirala učiniti odgovorila je: ‘Ubiti Johnnyja, mamu i tatu‘.

Na pravi put postavio ju je terapeut Connel Watkins uzevši ju sa sobom kući i provevši s njom godinu dana intenzivne terapije. Beth je postigla značajan napredak – prestala se samoozljeđivati i popravila je odnos s bratom, a godinama kasnije sve je podijelila u svojoj knjizi ‘More Than a Thread of Hope‘.

Osnovala je i tvrtku Families By Design koja podržava roditelje s djecom koja pate od RAD-a. Beth je danas odrasla žena, nagrađivana medicinska sestra i zadivljujući govornik.

NordVPN Specijalna Ponuda