Home Sport

Joe i Miše?! To bi bilo suludo, znači da je izbornik – Modrić!

Ante Čačić je, dakle, bivši i traži se čovjek koji će Hrvatsku voditi u Kijevu bez osmorice, možda i više, ključnih igrača jer Brozović definitivno otpada, vraća se Badelj, koji je imao kartone, a veliko je pitanje hoće li i koliko moći Mario Mandžukić.

Kako sad stvari stoje, realna je i opcija da Hrvatsku u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici vode Joe Šimunić i Ante Miše. Dakle, trener početnik i čovjek koji je u zadnjih 6-7 godina, nakon ne osobito uspješne epizode u Hajduku vodio samo BiH prvoligaša Vitez.

Nemojmo se lagati, ne dovedu li Šuker i društvo ‘pravog’ izbornika u Kijev, onda će Hrvatska u odlučujućoj utakmici kvalifikacija igrati bez izbornika na klupi. Zar stvarno mislite da će Joe Šimunić smisliti nešto revolucionarno u prvoj utakmici u životu koju će voditi s klupe?! Zar će mu genijalne ideje suflirati čovjek kojeg nakon Viteza nije tražio apsolutno nitko pa je uhljebljen u reprezentaciji eto tako, čisto da tu bude i jedan ‘Hajdukov čovjek’. Iako je Miše sve samo ne idol Hajdukovaca, ali dobro…

Takva odluka značila bi zapravo da je HNS odlučio prepustiti konce u odlučujućoj utakmici ove generacije – Luki Modriću. Zašto ne?! Pa veznjak Reala vjerojatno zna više o taktici i postavljanju momčadi nego sva zadnja četiri izbornika reprezentacije zajedno, autoritet je u svlačionici i u nogama ima ‘mali milijun’ takvih utakmica, što za Real, što za Hrvatsku. Luka u tom slučaju postaje, doduše neslužbeni, igrač – trener i to je valjda jedina kombinacija koju dosad na klupi nismo imali.

Reprezentacija već danas putuje u Kijev i do kraja dana će se znati  imamo li uopće čovjeka koji bi pokušao spasiti stvar ili će to morati Šimunić (čitaj Modrić). Na jednoj strani Ševčenko, na drugoj Luka, pa da vidimo tko je veći znalac…