Home Hrvatska Home Zastupnik Franjo Lucić iz HDZ-a parkira tamo gdje ne smije

Zastupnik Franjo Lucić iz HDZ-a parkira tamo gdje ne smije

63
0

Parkirao sam tamo jer sam bio kod predsjednika Gradske skupštine, rekao nam je u petak HDZ-ov požeški zastupnik Franjo Lucić i potvrdio nam da je upravo njegov BMW bio parkiran na nedopuštenome mjestu ispred zagrebačke Gradske skupštine na Markovu trgu.

Na opasku da se tamo ne smije parkirati, što je jasno naznačeno i na znaku ispred kojeg je ostavio svoju “pilu”, Lucić nam je tvrdio da smije ako se u Skupštinu ide kao gost.

Foto: Čitatelj

– Smije se stati ako se ide s razlogom. Nisam bezveze tamo parkirao, imao sam sastanak u Skupštini. Parkirao sam kao gost i evo sad idem kući – rekao nam je Lucić, koji je na tome mjestu bio parkiran nekoliko sati. Od jutra, kad ga je fotografirao naš čitatelj, pa do 14 sati, kad je nama rekao da ide kući. No provjeravajući je li zaista bio u Skupštini, saznali smo da nije govorio istinu. Naime, predsjednik Gradske skupštine i njegov stranački kolega, HDZ-ovac Andrija Mikulić, u petak u Skupštini nije imao sastanke, rekli su nam iz te gradske institucije. Dapače, obojica su kao saborski zastupnici bili u nekoliko metara udaljenom Saboru. Iz Skupštine su nam potvrdili i da nitko ne smije parkirati ispred zgrade bez dozvole, tj. naljepnice Grada Zagreba. Da običan građanin tamo ostavi auto, odvezao bi ga pauk i izbio mu iz džepa 800 kuna. U Skupštini su ogorčeni zastupnicima koji parkiraju ispred njihove zgrade dok traju sjednice Sabora.

– Zbog njih naši vozači i službe nemaju gdje stati. Imaju parking u javnoj garaži, ali im je teško prošetati ili se prevesti autobusom tih nekoliko metara – kaže nam ljutito zaposlenik Skupštine.

Inače, Lucić je dio požeške problematične trojke, uz župana Tomaševića koji je prijavljen za obiteljsko nasilje i zamjenika Neferovića koji je pretukao novinara, zbog koje je Plenković raspustio taj ogranak HDZ-a.

U svojoj imovinskoj kartici Lucić ni nije prijavio auto, a moćni BMW 530 navodno je sinov. Sabor je u rujnu većinom glasova skinuo imunitet Luciću, odnosno dao odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika osumnjičenog da je počinio kazneno djelo davanja mita. Skidanje imuniteta Luciću zatražilo je Državno odvjetništvo, odnosno Uskok, a Sabor u takvim slučajevima uvijek udovoljava zahtjevu.

Lucić se tereti zbog navodnog pokušaja podmićivanja novinara Drage Hedla.     

Župan Alojz Tomašević angažirao je PR agenciju

Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije, navodno dolazi na posao, ali nitko ga još nije vidio. Njegova tajnica ga opravdava sastancima uvjeravajući sve da će se javiti. Javio se u petak preko predstavnika lokalne PR agencije koja će ubuduće u njegovo ime komunicirati s javnošću nakon skandala i privođenja zbog obiteljskog nasilja.