Home

U Saboru započelo glasovanje, a onda opet zapelo na sucima

Sabor je u petak oko 13 sati započeo glasovanje o raspravljenim točkama, a nakon što je ustvrdio da u sabornici nema potrebne dvotrećinske većine za izglasavanje ustavnih sudaca predsjednik Sabora  Gordan Jandroković po drugi je puta danas glasovanje prekinuo i nastavak najavio za 15 minuta.

“Prije plenarne sjednice održan je sastanak predsjednika i predstavnika klubova zastupnika iz redova vladajuće većine i oporbe i razgovarali smo o izboru tri člana Ustavnog suda i osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor. Moj je dojam bio da smo se sve dogovorili no ovdje ne vidim, osim kolege Bauka, ostale zastupnike SDP-a. Za donošenje odluke sudaca Ustavnog suda potrebna je dvotrećinska većina pa molim kolegu Bauka da, ako može, kaže koji je stav Kluba SDP-a kako bismo mogli nastaviti glasovanje ili odložiti to za idući tjedan”, rekao je Jandroković.

SDP-ov Arsen Bauk uzvratio mu je kako “nema razloga da se ne nastavi glasovanje”.

“S obzirom da ste rekli da ćete one točke za koje nije potrebna dvotrećinska većina izglasovati i u tom smislu ja sam tu da obrazložim amandman predlagatelja na prijedlog odluke o istražnom povjerenstvu za Agrokor i nakon toga možemo glasovati o ustavnim sucima”, rekao je Bauk.

Jandroković je tada ustvrdio kako će napraviti stanku. “Obavit ćemo još jedan krug konzultacija jer ovo je sad malo previše od vaše strane. Vrlo fer i korektno smo obavili razgovore. Odgovornost u ovom trenutku i za izbor ustavnih sudaca, ali i za izbor članova povjerenstva za Agrokor, je na SDP-u”, rekao je Jandroković.

Nakon toga stanku su zatražili SDP, Most, HNS, HDZ.