Home Hrvatska Home NOVE TEHNOLOGIJE U TURIZMU Na Krku predstavljen hotel budućnosti

NOVE TEHNOLOGIJE U TURIZMU Na Krku predstavljen hotel budućnosti

59
0

Hrvatski Telekom lansirao je danas u hotelu Vinotel Gospoja na Krku jedino hrvatsko cjelovito tehnološko rješenje za hotelijere. Radi se o tri nove usluge namijenjene hotelima budućnosti, Hotel PMS (Property Management System) razvijen u suradnji s Remarisom, mobilnoj hotelskoj aplikaciji nastaloj u suradnji s Combisom i Hotel TV razvijenom u suradnji s Cronexom.

Točna evidencija potrošnje gostiju, brza i automatizirana prijava i odjava gostiju, automatizirani sustav vođenja internih i vanjskih rezervacija, mogućnost praćenja potrošnje materijala, trenutačni uvid u stanje domaćinstva i izvještaji o poslovanju samo su neke od prednosti novog PMS sustava.

Hotel PMS učinkovito je integriran s Hotel TV-jem i hotelskom aplikacijom, snažnim komunikacijskim kanalima s gostima, čime je moguće personalizirati uslugu za svakog gosta. Dok preko Hotel TV-a gosti mogu uživati u bogatom TV programu i atraktivnim filmovima, te imati pristup raznim hotelskim promocijama, e-trgovini i turističkim informacijama, hotelsku aplikaciju mogu koristiti bilo gdje.

Dovoljno je par dodira po zaslonu mobitela ili tableta za check-in ili check-out, rezerviranje termina u wellness centru ili stola u restoranu, posluge u sobi… Mobilna hotelska aplikacija dio je novorazvijenog portfelja Combisa, člana HT Grupe, primarno fokusirane na turizam. Iskorak u ovoj vertikali Combis gradi uz pomoć tima IT konzultanata koji prati specifične potrebe pojedine industrije ili tržišta.

Franjo Toljanić, vlasnik hotela Vinotel Gospoja kazao je kako je Hrvatski Telekom kvalitetan partner koji je u mogućnosti isporučiti više ICT rješenja potrebnih za efikasnije poslovanje.

– Želja nam je bila napraviti što veću integraciju među rješenjima, pribaviti kvalitetna i provjerena rješenja za hotele te u konačnici uštedjeti vrijeme koje bismo potrošili na kontrolu većeg broja izvođača. Cijeli projekt je realiziran u dogovorenom roku uz konstantnu kontrolu izvođenja. Iznimno smo zadovoljni implementiranim rješenjima i podrškom koju dobivamo od ICT odjela Hrvatskog Telekoma – kazao je Toljanić.

Ovakve povezane usluge za hotele poput Vinotel Gospoja omogućit će kvalitetan, personaliziran i gostu prilagođen plasman raznovrsnih ponuda i sadržaja. Kako objašnjavaju iz HT-a korisniku će, pak, one pružiti ugodan boravak te jednostavno i zanimljivo planiranje slobodnog vremena unutar i izvan hotela.

Na službenom predstavljanju Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma i glavni operativni direktor za poslovne korisnike, pojasnio je kako hoteli sve više teže za što boljom i efikasnijom uslugom.

– S obzirom da se osjećamo kao vrlo odgovorna kompanija za razvoj digitalnog društva u Hrvatskoj, naša je misija dovesti najnovije globalne tehnologije i trendove u ruke naših poslovnih korisnika kako bismo im pomogli da jednostavnije i brže dođu do svojih kupaca, a u ovom slučaju, do svojih gostiju – kazao je Kramar.

Hoteli u današnje vrijeme posebnu pažnju posvećuju tehnologiji i mogućnostima koje pruža, pa njih 60 posto koristi mobilne web stranice kako bi prezentirali svoje usluge, 40 posto koristi mobilnu aplikaciju, 53 posto koristi digital signage tehnologiju, dok 11 posto njih ima mogućnost check-ina preko mobilnog telefona gosta. Online booking u Hrvatskoj također je u velikom porastu, pa je tako godišnja stopa rasta prihoda od online bookinga u hotelskom smještaju do 2020. godine 28 posto, istaknuli su iz HT-a.

– Intenzivno radimo na proširenju eko sustava usluga specijaliziranih za hotelijersku i turističku industriju uz najbolje partnere u regiji i najnaprednije tehnologije, pa hoteli koji koriste naše usluge ravnopravno posluju uz svjetske igrače. Ovisno o konkretnoj potrebi korisnika, HT kombinira praktično sve usluge i tehnologije kojima raspolaže – fiksne, mobilne i cloud. Hrvatski Telekom dosad je uspješno realizirao više od 150 projekata i opremio hotele s cjelovitim ICT rješenjima – rekla je Ivana Beli Oštarčević, direktorica Odjela za ICT ponudu u HT-u.