Home Hrvatska Home Bačić: HDZ je spreman danas dati glas za istražno povjerenstvo za Agrokor

Bačić: HDZ je spreman danas dati glas za istražno povjerenstvo za Agrokor

56
0

“HDZ podržava osnivanje istražnog povjerenstva i ne samo da podržava, mi smo predložili kolegama u oporbi i SDP-u da se danas osnuje i imenuje. Mislimo, ali ne ucjenjujemo, za razliku od drugih, da u tom povjerenstvu ne bi trebali biti bivši ministri posebno ne oni iz gospodarskog i pravosudnog resora. No ako je pojedinom članu toliko stalo da bude u tom povjerenstvu iako je bio ministar u nekoj od vlada mi ćemo i to popustiti, ali ćemo kada dođe vrijeme znati odgovoriti”, poručio je Bačić nakon stanke u Saboru.

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja pozvao je SDP-ove saborske zastupnike da, ako treba ‘popuste’, kako bi se osnovalo istražno povjerenstvo za Agrokor.

“Kolegama iz SDP-a poručujem da je vrijeme da svatko u sabornici zaboravi svoje osobne i političke ambicije. Ako je jedini razlog što HDZ stopira istražno povjerenstvo za Agrokor to da netko od bivših ministara želi biti u povjerenstvu, a HDZ se s time ne slaže, onda kolege u SDP-u odustanite od toga. Nije bitna nečija osobna ambicija da bude u tom povjerenstvu, bitno je da povjerenstvo što prije starta”, poručio je Grmoja.

Podsjetio je i kako je upravo čelnik Mosta Božo Petrov upozoravao na alarmantnu situaciju u Agrokoru no, dodao je, HDZ je rekao da se ništa ne događa, a bilo je 13 milijardi razloga za brigu”, kazao je Grmoja podsjećajući kako je upravo Most pokrenuo kaznenu prijavu.

Anka Mrak Taritaš (Glas) poručila je kako se sapunica Agrokor mora završiti. “Agrokor je sprega privatnog kapitala i države i to je rođački kapitalizam. Naravoučenje iz ove sapunice je da se to više ne smije desiti ali i da će,  za razliku od sapunica, ovu će platiti porezni obveznici i građani”, poručila je.