Home

Mostovi zastupnici odbacuju izvješće HERE te je optužuju za stanje u energetici i kriminal

Spread the love

“Situacija u energetici je loša, tu postoji vaša ozbiljna odgovornost, smatram da niste opravdali naziv neovisnog, stručnog regulatora koji je zakonom obvezan raditi u interesu Hrvatske”, rekao je ‘mostovac’ Slaven Dobrović predsjedniku Upravnog vijeća HERA-e Tomislavu Jurekoviću.

HERA je, kaže, radila vrlo malo ili ništa od toga, “dakle na štetu građana, a na korist pojedincima”, pa se nada “da će nadležne institucije poraditi na tom pitanju”.

Dobrović HERA-i zamjera da u izvješću ne spominje cijenu kilovat sata topline, iako u mnogim mjestima građani plaćaju visoke troškove za grijanje.

“Tvrdite da štitite potrošače, no kad vam se ukazuje na nelogičnosti proglasite se nenadležnim, a primjer za to je ugradnja mjerila, odnosno brojila potrošnje energije”, rekao je Dobrović.

“Izvješće treba odbaciti i svatko tko tako ne postupi štiti kriminal koji se događa u HERA-i i hrvatskoj energetici”, poručuje Nikola Grmoja (Most).

Miro Bulj (Most) tvrdi da će zbog subvencija za vjetroelektrane struja u Dalmaciji biti skuplja za sto kuna mjesečno. “Zanimljivo je kome su sve na silvestrovsku noć dijeljeni poticaji, poglavito za vjetar”, kaže Bulj i spominje firme bivših direktora HEP-a i pomoćnike ministra Ivana Vrdoljaka

Podršku Izvješću najavljuju vladajući HNS i HDZ, ali i SDP. Darko Horvat (HDZ) kaže da je izvješće metodološki korektno sastavljeno, “HERA radi u okviru zakona i pravila”, odgovara Stjepan Čuraj (HNS) na opaske o vjetroelektranama.

“Ne možete ovo podržati”, poručuje SDP-u Bulj, a Gordan Maras (SDP) uzvraća da nikakvo SDP-ovo glasovanje neće prekinuti, odnosno promijeniti stanje u energetici.

“Osim toga, Most je dva puta doveo HDZ na vlast”, podsjeća ga Maras.

Sabor je kasno u četvrtak raspravljao i o radu Probacijske službe u prošloj godini, po riječima Vladina predstavnika Služba je ostvarila odlične rezultate.

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.