Home Hrvatska Home FOTO: TSUNAMI EMOCIJA PREPLAVIO GLAVNI TRG U SKOPLJU Mnoštvo okupljenih nije moglo...

FOTO: TSUNAMI EMOCIJA PREPLAVIO GLAVNI TRG U SKOPLJU Mnoštvo okupljenih nije moglo suspregnuti suze na desetoj obljetnici od zadnjeg Tošinog koncerta

63
0

Ove se godine 16. listopada obilježava deseta godišnjica od pogibije makedonske pjevačke zvijezde Toše Proeskog, no u Skoplju se već ovaj četvrtak na glavnom trgu skupilo puno ljudi.

Događaj pod nazivom ‘Zvjezdano nebo za Tošu’ održano je na glavnom trgu u Skoplju i premijerno je emitiran spot za njegovu pjesmu ‘Light the flame’, koju je snimio u Londonu.

Današnji je datum odabran jer je 5. listopada Toše održao svoj posljednji koncert, i to na gradskom stadionu u Skoplju pred nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Skoplje, 051017. Povodom deset godina od pogiblje Tose Proeskog, odrzano je

 

Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. godine, a poginuo je 16. listopada 2007. u teškoj prometnoj nesreći blizu Nove Gradiške. Obožavatelji i poznanici glazbenika kažu da se već od malih nogu izdvajao posebnošću, skromnošću i dobrotom. Osim glazbom, Toše se bavio i humanitarnim radom, kao UNICEF-ov ambasador dobre volje pomagao je djeci, pa je 2003. godine godine dobio humanitarnu nagradu Majke Tereze za svoje brojne humanitarne nastupe. Unatoč tome što je nizao uspjehe, ostao je skroman.