U predstavi ima jako puno autobiografskih elemenata, a na ideju za dokumentarac došli su moj suprug Dušan Jovanović i redatelj Rajko Grlić, kaže poznata slovenska glumica Milena Zupančič (68).

U ponedjeljak navečer na Brijunima će se prikazati dokumentarni film ‘Svaka dobra zgoda je ljubavna zgoda’ koji prikazuje kako se stvarala predstava ‘Boris, Milena, Radko’. Riječ je o slovenskoj predstavi koju je režirao njezin suprug Dušan Jovanović, a temelji se na stvarnim događajima iz njihova života.

Milena je prvotno bila udana za glumca Radka Poliča, od kojeg se razvela zbog Radkova prijatelja Dušana Jovanovića. On je i danas njezin suprug, koji je režirao predstavu, a s Rajkom Grlićem i dokumentarni film.

– Predstava je napisana prema stvarnim događajima jer je Radko Polič bio moj prvi suprug. S nama igra i naš dragi kolega Boris Cavazza, a kad smo čuli da će se o predstavi snimati dokumentarac, bojali smo se kako će sve to izgledati, jer na probama čovjek svašta priča – smije se Milena Zupančič.

Kaže da su njezin sadašnji i bivši suprug i dalje prijatelji te da je Radko s oduševljenjem prihvatio ulogu u kojoj igra sebe.

– Nikad nismo od te situacije stvarali dramu. Prihvatili smo sve to s puno humora pa se i publika smije k’o luda, a takav je i dokumentarac – kaže Milena. Kamere su snimale sve, od prvih čitaćih proba do premijere. Film je prikazan na Zagrebdoxu, a predstava se u Hrvatskoj igrala u kazalištu Kerempuh.

– Ne znam kad ćemo je opet igrati. Radko je bio bolestan, pa čekamo da se vrati – kaže Zupančič.