Home

ZLATNI BLIZANCI Ovo svijet nije vidio, ma Hrvati su čudo!

Spread the love

Svjetsko prvenstvo u Litvi, osječki blizanci Patrik i Anton Lončarić zlatni u dvojcu bez kormilara, velolučke blizance Ivana i Josipa Jurković zlatne u četvercu bez kormilara. 

Foto: Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com

Veslačke juniorke i juniori u zadnjih deset godina sa svjetskih prvenstava donijeli su nam tek jednu medalju i to brončanu (četverac bez kormilara 2014. godine), a u 24 nastupa od hrvatske neovisnosti jedno zlato, šest srebra i devet bronci. Sad su nam u jednom danu donijeli dva zlata. Čudesan dan za hrvatsko veslanje.

Patrik i Anton Lončarić, nasljednici zlatne braće Sinković i najveći talenti hrvatskog muškog veslanja, u fantastičnom su finišu utrke prestigli Rumunje koji su vodili cijelu utrku. Zlato su si poklonili za 17. rođendan.

– Znali smo da imamo jaki finiš tako da smo kroz sredinu staze održavali korak, a u zadnjih 500 metara zatvorili smo oči i potegli. Baš smo guštali – rekao je Patrik.

Foto: Hrvatski veslački savez

Polako, ima još

No imamo mi još zlatnih blizanaca.

Najveće nade hrvatskog ženskog veslanja, velolučke blizanke Ivana i Josipa Jurković u posadi sa Zagrepčankama Brunom Milinović i Izabelom Krakić slavile su u finalu ženskih četveraca bez kormilara.

Podjela medalja za četverac bez juniorki na EP u njemačkom Krefeldu! Ivana Jurković Josipa Jurkovic Bruna Milinović Izabela Krakic

Posted by Veslacki klub Tresnjevka on 22. svibnja 2017

Europske prvakinje iz njemačkog Krefelda uvjerljivo su kontinentalnom zlatu dodale i svjetsko. Bile su nedodirljive svih 2000 metara, a uporne Rumunjke ostavile su na zaostatku većem od tri sekunde. 

– Bez riječi sam… Još ne mogu vjerovati! Svakoj od nas bila je to najbolja utrka u životu. Na početku smo imale veliki pritisak, potom i u sredini staze, a posljednjih 500 metara dale smo svoj maksimum – izjavila je nakon utrke Bruna Milinović. 

Foto: Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.